Chocolade kwarkbrood
Het is weer zondag, zondag is bakdag! Vandaag deel ik één van mijn favoriete gerechtjes met jullie... zijn jullie er klaar voor? Prepare for chocolate!
Ingredienten:
- 250 gram naturel kwark
- 3 eieren
- 150 gram havermout
- 20 gram 99% cacao chocolade
- 2 el cacao poeder
- 10 amandelen
- 2 tl bakpoeder
- Smart Cooking Spray of olijfolie
- bakblik
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Maak de havermout fijn tot meel
- Doe dit in een kom en doe de kwark en de eieren,
het cacaopoeder en het bakpoeder erbij tot het lekker romig en luchtig is
- Snij de amandelen en chocolade in kleine stukjes en gooi het erdoor heen
- Vet het bakblik in
- Alles in het blik en in de oven voor 40 minuutjes. Check met een sateprikker of de cake gaar is.
Laat de cake goed afkoelen en neem lekker een stukje, bijvoorbeeld met Huttenkase of pindakaas. Heeeeeerlijk! Enjoy!